تصویر ثابت

معرفی آستان مقدس امامزاده سیداحمد(ع) - ندای حرم
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آستان مقدس امامزاده سیداحمد(ع)

معرفی امامزاده سیداحمد(ع)

امامزاده سیداحمد بن ابراهیم بن موسی کاظم (ع)

با یک واسطه نسبش به حضرت امام موسی کاظم (ع) می رسد

آرامگاهش مورد توجه دوستداران اهل بیت (ع) بوده است

در مورد نسب امامزاده سید احمد (ع)


علامه نسابه ابوالحسن العمری از شخصیتهای قرن پنجم هجری قمری می نویسد...

علامه نسابه ابوالحسن العمری از شخصیتهای قرن پنجم هجری قمری می نویسد: «سید جلیل القدر و عظیم الشأن احمد بن ابراهیم المرتضی ابن امام موسی کاظم (ع) در مرند سکنی گزیده است. به احتمال قوی سید ابراهیم، پسر برادر حضرت امام رضا (ع) جزو همراهان سپاه شاه چراغ بوده که پس از تفرق سپاه مذکور، سید احمد به مرند رفته و در این شهر زندگی نموده و صاحب فرزندانی نیز شده است تا اینکه در آخر نیمه نخست قرن سوم حدود سالهای 250 ـ 245 هـ.ق در شهر مرند وفات یافته و در این مکان به خاک سپرده شده است.

علامه نسابه ابن عنبه نیز از مهاجرت این سید موسوی به شهر مرند خبر داده اند و می نویسند که وی در آنجا صاحب اولاد شده است اما از ذکر نام آنان مطالبی ننوشته است و وی از همراهان جناب شاهچراغ بوده است و علامه سید کاظم یمانی، مادر امامزاده سید احمد (ع) را ام ولد دانسته است.

معرفی امامزاده سیداحمد(ع)

*زیارت نامه*

معرفی امامزاده سیداحمد(ع)

السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِّدُ الزَّکِیُّ، اَلطّاهِرُ الوَلِیُّ، وَالدّاعِی الحَفِیُّ؛ اَشهَدُ اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً حَقّاً، وَنَطَقتَ حَقّاً وَصِدقاً، 

وَدَعوتَ اِلی مَولایَ وَمَولاکَ، عَلانِیَةً وَسِرًّا، فازَ مُتَّبِعُکَ، وَنَجا مُصَدِّقُکَ،

 وَخابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکَ، وَالمُتَخَلِّفُ عَنکَ، 

اَشهَد لی بِهذهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکَ وَطاعَتِکَ

 وَتَصدیقِکَ وَاتِّباعَکَ، وَالسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدی 

وَابنَ سَیِّدی. اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مَنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ،

 اَتَیتُکَ زائِراً، وَحاجاتی لَکَ مُستَودِعةً، وَها اَنَا ذا 

اَستَودِعُکَ دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیمَ عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی،

 وَالسَّلامُ عَلَیکَ وَرَحمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه.

*** 

سلام بر تو ای آقای پاک و پاکیزه و سرور من و ای دعوت کننده (به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و مردم را  آشکارا و نهان بسوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کننده ات و نومید و زیانکار شد تکذیب کننده ات و آنکس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من بوسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای آقای من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و (معالم دین را) از آن بگیرند آمده ام به درگاهت برای زیارت و حاجت های خود را به تو

 سپرده ام و من اکنون به تو می سپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم

و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش. 

 

 

...توضیحات...

آستان مقدس امامزاده سید احمد (ع) در شهرستان مرند و در دامنه ی تپه ی «داغ امامزاداسی» قرار دارد. امامزاده سید احمد (علیه السلام) یکی از معتبرترین و قوی ترین امامزادگان ایران بوده و از جایگاه ویژه ای برخوردار است. با اینکه آستان مقدسش آن چنان توسعه نیافته ولی مقام معنوی آن جناب بر دلها حکمرانی می کند. از سازنده ی بنای اولیه امامزاده سیداحمد (ع) اطلاعی در دست نیست و احتمال دارد احداث بنای اولیه در سده ی سوم هجری صورت گرفته و در قرن های بعد تعمیر شده باشد. تجدید بنای امامزاده در سال 1362 یا 1363 ش در پلان قبلی و با استفاده از مصالح جدید انجام شده است. پلان بقعه مستطیل و مساحت آن حدود 200 متر مربع می باشد.

معرفی امامزاده سیداحمد(ع)

نمای بیرونی بنا در ضلع شرقی، حدود یک متر با سنگ های شیشه ای و سپس با سنگ های مرمر نماکاری شده و نمای شرقی آن که در حقیقت نمای اصلی بقعه می باشد، دارای سایه بانی از سازه سقف است. نمای جنوبی، غربی و شمالی آن نیز با آجر اجرا شده است. درِ ورودی بقعه از نمای شرقی به داخل راهرو تعبیه شده و کف بقعه بیش از یک متر بالاتر از کف صحن می باشد در سمت شمالی راهرو دو در وجود دارد. یکی به منزل سرایدار و دیگری به انباری باز می شود. در ضلع جنوبی راهرو گنبدخانه قرار دارد. نمای داخلی دیوارها پس از اجرا تا سقف با گچ سفید اندودکاری شده است. درِ ورودی بقعه از نمای شمالی تعبیه شده و دیوار شرقی سه پنجره، دیوار غربی یک پنجره و دیوار جنوبی دو پنجره دارد. در ضلع جنوبی بقعه، محراب قرار دارد و دو طاقچه در طرفین آن دیده می شود. در دیوار جنوبی دعای فرج و دعای نور بر روی کاشی های هفت رنگ با خط نسخ نصب شده است. کف بقعه با فرش های ماشینی و پتو مفروش شده و قسمت زنانه و مردانه به وسیله ی پرده از هم جدا شده اند.


در وسط گنبدخانه چهار ستون آهنی قرار دارد و گنبد بر روی آن ها سوار شده است بر روی هر یک از ستون ها اسماء الهی درج شده است. گنبد دارای پنج پنجره و فرم آن پیازی است. در قسمت چسبیده گنبد به سقف، یک هشت ضلعی کوچکی با گچ درست شده که در آن آیه ی 23 سوره ی مبارکه ی شوری و آیه 33 مبارکه احزاب نوشته شده و در لایه درونی گنبد «کلمة الله هی العلیا» و محمد، علی، فاطمه، حسن و حسین با خط نستعلیق درج گردیده است. در وسط چهار ستون ضریح آلومینیومی با شیشه های سبز رنگ قرار دارد. بالای ضریح با پارچه ی سبز رنگی پوشیده شده و با گل های مصنوعی تزیین شده است. بر روی قبر سنگ مرمری قرار گرفته که با خط ثلث شجره نامه ی امامزاده سید احمد علیه السلام بر روی آن حکاکی شده است.


آستان مقدس امامزاده سید احمد (ع) محل رجوع و توجه مردم این دیار است و مردم در طول سال و به ویژه در مناسبت های مذهبی نظیر ایام عاشورا و تاسوعا ایام شهادت امیرالمؤمنین علی (ع) و اعیاد حضرات معصومین(علیهم السلام) بسیار شلوغ بوده و دارای زائران فراوانی است که از شهرهای دور و نزدیک به این بقعه مشرف می شوند.


آدرس :

استان آذربایجان شرقی-شهرستان مرند-بلوار آیت الله مرندی

امامزاده سیداحمد بن ابراهیم بن موسی کاظم (ع)


تاریخ : دوشنبه 95/3/17 | 12:0 صبح | نویسنده : شهید زنده | نظر

  • زیبا مد | سبزک | تبلیغات متنی
  • پشتیبانی



    
    پمپ بنزین | یاس تم
    وصیت نامه | آلودگی هوا
    چهل شاخص | موسیقی
    کد پرش به بالای صفحه وب