فرمایشات میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
(لیله الرغائب)
ابتدا به بیان روایاتی از رسول اکرم (ص) میپردازیم...
از شب جمعه اول رجب غفلت نکنید که ملائکه آن شب را لیله الرغائب
می خوانند و آن چنین است که وقتی از ثلث شب بگذرد ،
ملکی در آسمان ها و زمین باقی نمی ماند
مگر اینکه در کعبه و پیرامون آن جمع میشوند
و خداوند خطاب به آنها میگوید : ای فرشتگان من!
هر چه که میخواهید از من مسئلت کنید!
که میگویند : بار پروردگارا حاجت ما این است که روزه داران ماه رجب را ببخشی!!!
که خداوند میفرماید : به درستی که چنین کردم...
و شایسته تر اینکه : هر کس که این روایت را بشنود ، در آن شب به ملائکه
درود فراوان فرستد ، تا حق این تحیت را به مقدار توان خویش ادا کند...
سپس رسول اکرم (ص) میفرمایند...
کسى که اولین پنجشنبه رجب را روزه بگیرد و بین نماز عشاء و نیمه شب دوازده رکعت نماز به نیت لیله الرغائب بگذارد که کیفیت آن به این صورت که در هر رکعت ، یکبار سوره حمد و سه بار سوره قدر و دوازده بار سوره توحید را بخواند...زمانى که از نماز فارغ شد هفتاد بار صلوات فرستاده و بگوید :(( اللّهم صل على محمّد النّبى الامى و على آله )) و پس از آن سجده کند و در سجدههایش هفتاد بار بگوید :((سبوح قدوس ، ربّ الملائکة و الروح)) و سپس سر برداشته و بگوید :((رب اغفر و ارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلى العظیم )) و دیگربار سجده نموده و در سجده دومش ، همان ذکر سجده اول را بگوید و پس از آن ، حاجتش را از خدا بطلبد ، اگر خدا بخواهد حاجتش براورده خواهد شد...
............
سوگند به خدایى که جانم در قبضه قدرت اوست ! مردى و زنى از بندگان خداوند این نماز را نمىخواند ، مگر اینکه خداوند گناهانش را مىبخشد ، هرچند به اندازه کفهاى دریا و ریگهاى بیابانها و وزن کوهها و عدد برگ درختان باشد و چنین است که آن شخص در روز قیامت ، هفتصد نفر از اهل بیت خودش را-که مستحق آتش هستند-شفاعت خواهد کرد و زمانى که شب اول قبرش شود ، خداوند ثواب این نمازش را به صورتى زیبا و چهره باز و زبانى خوش برایش برخواهد انگیخت و خواهد گفت : اى دوست من! بشارتت باد که از سختى رستى! و او ، به آن چهره مىگوید: کیستى که نیکوتر از تو ندیده و پاکیزهتر از بوى تو ، بویى استشمام نکردهام ؟ او مىگوید : اى حبیب من! همانا من ، ثواب نمازى هستم که تو آن شب ، در فلان ماه خواندى و من در این شب آمدهام ، تا حقت را ادا کرده مونس تنهایىات باشم و وحشتت را رفع کنم و زمانى که در صور دمیده شد ، در عرصات قیامت بر سرت سایه بیفکنم و به درستى که تو هرگز از خیر مولایت فقیر و خالى دست نخواهى ماند.
***
ظاهر بخش اول روایت این است که : لیلة الرغائب ، اولین شب جمعه ماه رجب است ، ولى اگر بر حسب اتفاق روز اول ماه رجب جمعه باشد، عمل یاد شده ، در بخش آخر روایت با عمل لیلة الرغائب تطبیق خواهد کرد و مقتضى ظاهر روایت این است که : بگوییم عمل به این روایت ، در صورتى است که روز اول ماه رجب ، روز جمعه نباشد و اگر روز اول ماه ، جمعه باشد ، این عمل را باید براى جمع? دوم ماه گذاشت ، هرچند که با لیلة الرغائب منطبق نباشد . در روایت نیز صراحتى در این خصوص وجود ندارد که این عمل ، منحصر به لیلة الرغائب است ، اما آنچه در نفس تقویت مىشود ، این است که عمل مختص اولین جمعه رجب است و اگر روز اول ماه رجب هم جمعه باشد ، لازمهاش گرفتن روزه نیست ، یا اگر روزه گرفتن در پنجشنبه را شرط عمل بدانیم ، باید قید رجب را از پنجشنبه برداریم ، به این معنى که پنجشنبهاى را که فردایش اول رجب است ، از طرف ما روزه گرفته شود و عملهاى یاد شده در شب جمعه اول رجب به جاى آورده شود.
اللّهم عجّل لولیک الفرج
...التماس دعا...
منبع: المراقبات , میرزا جواد ملک تبریزی , ص159